Par gaidāmo laiku turpmāk

Kamēr daudzviet Eiropā iepriekšējā rakstā minētais lielais ciklons nes un vēl nesīs sniegu un puteni, ledu, lietu un plūdus, tikmēr mums anticiklons gādās par visai mierīgu laiku, ļoti iespējams, pat visu nākamo nedēļu.

Šis anticiklons sevī iesūks siltākas un mitrākas gaisa masas no Atlantijas okeāna. Ja vēl naktī uz piektdienu dažviet Skandināvijā gaiss atdzisa līdz -42 grādiem, tad jau naktī uz svētdienu Skandināvijas ziemeļos (arī tālu no piekrastes) rietumu vēja dēļ gaidāms siltāks laiks nekā Francijā, Spānijā un pat dažviet Ziemeļāfrikā. Arī pie mums gaidāmas visai straujas temperatūras svārstības.

Anticiklona dienvidaustrumu mala Latvijai vispirms nesīs ziemeļaustrumu vēju un, debesīm skaidrojoties, uz zemes kļūs aukstāks. Sestdienas rītā dažviet Vidzemē zem skaidrām debesīm un bezvējā iespējams sals līdz 20 grādiem. Skaidras debesis un lēnu vēju – tātad krietnu salu – GFS modelis prognozē arī vēl kādā turpmākā naktī, tāpat kā tiek prognozēta strauja temperatūras paaugstināšanās un neliels atkusnis piekrastē, līdz ko uzvirzīsies mākoņi un vējš no jūras.

Tātad – virs Latvijas tuvākajā laikā atradīsies visai siltas gaisa masas (pusotra kilometra augstumā temperatūra var paaugstināties līdz pat -1 grādam pašreizējo -10..-15 grādu vietā), bet lokālu faktoru dēļ piezemes slānī vairākas diennaktis gaidāms krietns sals, daudzviet pat dienas laikā aukstāks par -10 grādiem. Turklāt svētdien gaidāms arī brāzmains ziemeļaustrumu vējš, tādēļ sals šķitīs vēl stiprāks.

Nākamnedēļ šis aukstais gaisa slānis no Latvijas atkāpsies, bet tā kā Latvijai droši vien uzvirzīsies anticiklona centrs ar lēnu vēju, tad atkal iespējamas straujas temperatūras svārstības. Šādos apstākļos arī ir lielāka miglas un sarmas iespēja. Nokrišņu būs maz, nav izslēgta smidzinoša lietus un atkalas iespēja.

96 komentāri to “Par gaidāmo laiku turpmāk”

  1. raitis_sametis/Zantē Says:

    Labrīt – tieši atkalas iespēja mani skumdina, padara dzīvi grūtāku.

  2. gubumakonis Says:

    Cik skatos dažadas prognozes-neviens taču atkusni vel nakamnedelj nesola Latvijā…

    • maikls Says:

      GFS, piemēram, prognozē pirmdienas vakarā Rīgā -13, otrdien līdz +1, trešdien ap 0, pēc tam atkal -10 u.tml. Atkarīgs no vēja virziena.

    • maikls Says:

      ECMWF Rīgai trešdien prognozē -15..-19 (visu diennakti), GFS vēl pagaidām dod siltumu Rīgā maksimāli līdz -2 grādiem. Bet, kopumā ņemot, pie mums valdīs visai siltas gaisa masas, un tas jau sīkums, vai 2 metru augstumā būs -2 vai -20 grādi. 😀

      • lightning Says:

        Nu, es to gan nesauktu par sīkumu – -2 vai -20! 😀 Labi, lai augšā ir siltas gaisa masas, bet pie zemes labāk lai turas sals!

  3. saulkrasti Says:

    Saulkrastos:
    līdz Jaunam gadam sasniga 14cm
    pēc jaunā gada 17cm
    kopā tagad 31cm
    http://saulkrasti.wordpress.com
    šorīt laikam no līča nestie nokrišņi stipri sabira.

  4. gaga Says:

    līdz 12iem dienā S-krastā smuki sniga, tagad zilas debesis 🙂
    Laba v-denas dāvana 😉

  5. lightning Says:

    In – Topic: esmu atgriezies. Vakar biju izbraucis. Izbaudīju sniegu, Līvānos pa trešdienas nakti un ceturtdienas dienu piesnidzis diezgan daudz, varētu vismaz kādi 10 cm klāt būt. Pļaviņu un Aizkraukles pusē bija mazāk, bet pietiekami. Grādos gan diezgan silts, ap -5…-7C.
    Šodien savukārt arī laiku pa laikam sniga (dienas pirmajā pusē), pēcpusdienā pārstāja. Solītais sals vēl tālu, joprojām ap -6…-7 (pat neticas, ka Vidzemē varētu būt -20, kā prognozē). Bet, ja noskaidrosies… ? Viss kas var būt! 😀

  6. gubumakonis Says:

    Riga,Zolitude No ria un dienas pirmaja pusē saule un sniegs lielam parslam,skaists laiks,velak,dienas otraja pusē tads jocigs nedaudz laiks palika-riktigi samacas,zemi makoņi,dumaka,bet bez nokrišniem,tads pasilts un mierigs-laikam silts gaiss no liča nak,-4-6 tikai,ja makoni neizklidis,prognozetais sals nebus…
    Biju uz isu bridi pie juras apskatit,pirmoreiz šoziem,Jurmala piesnigusi jau smuki,bet krasta nekadi diži ledus veidojumi nav,ka citur,kur akmeņaini krasti,bija ari liča efekts verojams,dazas bildes velak ielikšu 😉

  7. maikls Says:

    Ventspils lidostā šobrīd -18 grādi un migla. Uz Ventspils mola pusotru stundu iepriekš -7 grādi.

  8. raitis_sametis/Zantē Says:

    Labrīt, pie “manis” š’orīt – 8, 7 balles augstie ci, kā arī tikpat zemie st… A vējš 1m/s.

  9. gubumakonis Says:

    http://weatherfoto.wordpress.com/
    Daži foto no juras vakardien 😉
    Rigā uz rita pusi noskaidrojas un tagad spid saule,temperatura nakts laikā lenam pazeminajas,nesniga,tagad -10,Lidosta -12 😉

  10. gaga Says:

    Vai kādam ir info kur var redzēt ledus situāiju Rīgas jūras līcī.

  11. LAVIS Says:

    Vācijā brīdina par Sniega Vētru un citviet eiropa un ka ir ar mums mums nemaz netiks ?

  12. Maija Says:

    Jaunpiebalgā no rīta bija -14 gr.Saulaina,skaista diena,nemaz aukstāku nevajadzētu.Tas ir fantastiski,ka kokos tik ilgi turās sniegs,šodien vēl bērzi tik skaisti,vizuļojoši,klāti ar sarmu…Par to sniega vētru Eiropā,Maikls jau mūs imformēja iepriekšējā rakstā.Pie mums nebūs,tā vismaz es saprotu.

  13. Kika/Salacgrivā/ Says:

    Salacgriva shorit ap 8 termometrs aiz loga radija-15 .bija sarma.nu jau ir bishkucit siltaak pirms stundas bija -9. rits ar skaidram debesiimun ljoti skaistu saulleektu ,bet uz sho bridi tads makonjains. no juras puses tads tumshums .izskataas ka tuvojas…. vejsh tik pat kaa nav.

  14. lightning Says:

    Līvānos rīta pusē un dienā bija apmācies, grādi ap -10…-11. Pēcpusdienā sāka skaidroties, noskaidrojās ar, un tagad jau -13. Jautājums vien – uz cik ilgu laiku, jo D pamalē jau redzama mākoņu zona, kas laikam vēsta par D ciklona ierašanos. Tikai no tā ciklona, spriežot pēc prognozēm, nekādas jēgas nebūs, tieši otrādi – sniegu neziņo, bet vēju gan, īpaši D rajonos… Un vējš patiešām ceļas, jau tīri jestrs pūš. Labāk gan varēja būt -20 un bezvējš…

    • raitis_sametis/Zantē Says:

      Visumā jāsaka – arī “no sevis” es redzu D malā augsto ci+cc un zemāko as+ac mākoņus. Tuvākajā laikā “notiksies cīņa” starp Z esošo anticiklonu, un D esošo ciklonu. Zināmā mērā varam teikt: esam “uz robež-frontes” līnijas.

  15. maikls Says:

    Mēs esam tuvu anticiklona centram, atmosfēras spiediens runā pats par sevi. Arī visu svētdienu būsim tiešā anticiklona ietekmē, tas ciklons ir un paliks visai tālu no Latvijas. Kopš raksta publicēšanas prognozēs nekas būtisks nav mainījies, vien prognozes joprojām svārstās par temperatūru (tikai par temperatūru piezemes slānī) nākamnedēļ – tā būs atkarīga galvenokārt no zemajiem mākoņiem un vēja, kas pēc pirmdienas atkal būs pavisam lēns. Jā, un tie [iespējamie] sīkie nokrišņi no zemajiem mākoņiem laikam būs sīks sniedziņš, nu varbūt kaut kur piekrastē arī smidzinošs lietutiņš.

    • lightning Says:

      Tā jau laikam ir, to sniega vētru paredz Vācijai, taču kaut kādu ietekmi droši vien arī no tāluma tas ciklons mums dos (mākoņus, piemēram)? Dažreiz grūti iedomāties, kāpēc AC gadījumā apmācies… Tas attiecas tieši uz auksto gadalaiku. Cik atceros, agrāk ziemās bija vairāk skaidru dienu un nakšu.

    • maikls Says:

      Zemie mākoņi anticiklonā rudenī un ziemā vienmēr ir bijusi tipiska parādība. Neloģiskāks man šobrīd šķiet skaidrais laiks, jo piezemes slānī ir krietni aukstāks nekā lielākā augstumā, tāpēc inversijas dēļ būtu loģiska mākoņu sega, kāda, piemēram, šobrīd ir virs visas Igaunijas un Ziemeļvidzemes – anticiklona atzara centrā. Tālāk no anticiklona centra un tuvāk ciklonam ir skaidrs laiks, laikam sausāka gaisa un vēju dēļ. Un ciklona malas nestie augstie mākoņi, kas ir virs Lietuvas ziemeļiem, katrā ziņā ir plānāki nekā zemie mākoņi virs Igaunijas anticiklona centrā.

      • lightning Says:

        Jā, laikam sanāk neparasti. Bet katrā ziņā Līvānos šobrīd skaidrs (nesen biju izgājis pastaigāties), zvaigznes spoži spīd, sals jūtami kož, ko vēl vairāk pastiprina neliels vējelis (tik stiprs kā prognozēts gan nav, vismaz pilsētā, tiesa, te var gan būt arī aizvējš). Termometrs 4. stāvā rāda -17, bet reāli, domāju, lejā ir visi -18…-19. Man tā šķiet, ka šādos mainīgos laikapstākļos to piezemes slāņa t ne vienmēr var pietiekami precīzi prognozēt – piemēram, meteo.lv šonakt Daugavpilī prognozēja -10, bet nesen skatījos faktiskajā laikā, un rādīja -19! 😀 Lokālās skaidrošanās/apmākšanās tomēr lielu lomu spēlē.

      • maikls Says:

        Jā, meteo.lv vēl sestdienas vakarā prognozēja Daugavpilī ne aukstāku par -10, bet laikam kaut kad naktī viņi to prognozi ir mainījuši atbilstoši faktiskajam laikam, jo šorīt tajā pašā prognozē Daugavpilij stāv -19. 😀

  16. lightning Says:

    Jā, tiešām interesanti, kāds būs rezultāts! 😀 Es šovakar AC līdzjutēju pulkā, un pagaidām mans draugs savas pozīcijas notur, grādi arī nokritušies jau līdz -15. Taču māc bažas, ka ciklona fronte tik un tā ar laiku uzvirzīsies virsū, vismaz tā liecina prognozes…

  17. maikls Says:

    Lūk, satelītattēls, kurā redzami nepatīkamie zemie mākoņi anticiklona centrā (virs Igaunijas un tuvumā) un mazāk nepatīkamie ciklona mākoņi (dienvidos): http://twitpic.com/xdio2

  18. Kika/Salacgrivā/ Says:

    ka ar tiem zemajiem makonjiem virs Igunijas..kura virziena tie dodaas? nu man interesee vai shi nakts Salacgrivaa varetu buut apmakusies jeb tomer varetu noskaidroties….???

    shobrid jau nu ir apmacies. nav ari paraak auksts. pie loga termometrs gandriz -8 gradus rāda….

    • maikls Says:

      Pagaidām zemo mākoņu zona turpina izplesties uz dienvidiem, virs Ziemeļvidzemes varētu saglabāties ilgi, lai gan zemo mākoņu uzvedību nevienam neizdodas prognozēt, vien dažreiz gadās uzminēt.

  19. Kika/Salacgrivā/ Says:

    nu skaidrs 🙂 ta ka es te ziema ar kurinashanas makslu nodarbojos tad man tie lielie minusi naktiis nu nemaz nepatiik..

  20. maikls Says:

    Beidzot arī meteo.lv lapā rāda datus par sniega biezumu un nokrišņu daudzumu – no tām stacijām, kur ir cilvēks, kas to izmēra (nokrišņus varbūt kaut kur arī mēra automātiski, nezinu). Sniegu meteostacijās mēra pirms astoņiem rītā, lai gan tajā kartē uzlikts, ka dati nomainās pusnaktī.

  21. gubumakonis Says:

    Riga,Zolitudē pagaidam pilniba skaidrs laiks,sals jutami pieņemas speka,RS jau -14,Lidosta rada-18(!),Centra -12,3,man pie loga tuvojas -15 🙂
    Ta tik turet,un ja tie zemie makoni šonakt Rigu nesasniegs,iesp. ta bus pagaidam aukstaka nakts šoziem 😉
    Si ziema man patiik 🙂

  22. maikls Says:

    GFS modelis, cik vien tālu sniedzas tā prognozes, visu laiku prognozē anticiklonu, turklāt bieži vien tā centru virs Latvijas – tātad šāds pats laiks varētu saglabāties ilgi. Daudzviet zemie mākoņi, kas var pat dot sīkus nokrišņus, vietām skaidrs, attiecīgas temperatūras svārstības. Pārsvarā lēns vējš, brīžiem bezvējš, iespējama migla un sarma.

  23. vitalik Says:

    Daugavpili prognoze salu lidz minus 14,veju lidz 15 m/s

  24. raitis_sametis/Zantē Says:

    Labrīt- nakts skaidra, bet g. temp. zemāka par -12 nebija. Arī patreiz, ZA vējš 1-2m/s; augsti ci mākoņi 1 balle, sarma. (pēc seniem vērojumiem -ja ziemā ir sarmas-> tad vasarās ir pērkona negaisi…/ man pirmā doma, ka varētu būt negaisains laiks posmā pirms Jāņiem…).

  25. Kika/Salacgrivā/ Says:

    Salacgrivaa nakts tomer pagaja zem maakoņiem,ari agri no rita vel makonjains-shobrid gan jau sauliite spiid un debesis ir zilas. pie loga -10 gradi. neliels vejels….

    • gubumakonis Says:

      Diemžel,ta prognoze sasaucas ari ar Gismeteo ilglaicigo prognozi 40 dienam uz priekšu-viniem gan nav tadas prognozes tieši Latvijai,bet tuvakam lielam pilsetam,pec kuram ari skatos-februari 3 nedelu garš fatals atkusnis ar nelieliem partraukomiem,lietus un +diena un nakti,pat lidz +5+7 dazas dienas… negribetos gan lai kas tadz piepilditos,kaut cik sekoju vinu prognozem-kopejo tendenci viniem izdodas izprognozet samera precizi,nianses protams mainas… viena vieta,kur skatos ir šeit: http://month.gismeteo.ru/forecast.php?town=26063&index=26063
      Tatad ir ceriba uz stabilu ziemu lidz 2 februarim 🙂 izbaudam,kamer var 😉

      • lightning Says:

        Bukša iepriekšējās prognozes galīgi garām izrādījās (viņš bieži sola siltāku, nekā ir, tas attiecas uz šo ziemu, aizdomas, ka atkušņu mīlis… 😀 ), un ceru, ka arī šī aizies jaņos. Gismeteo mēneša prognozei vispār neticu, jo pat nedēļu prognozes viņiem bieži galīgi garām.
        Bet nu redzēsim, kā tās lietas bīdīsies… 😀 Piemēram, bija agrāk prognozes, ka februārī arī aukstumi gaidāmi, tā kā… 😀

  26. Saulcerīte Says:

    Stingrāko salu šonakt samērīju ap22-21 -23- -18,4.Patlaban-9,7 un bezvējš.

  27. raitis_sametis/Zantē Says:

    Virs mums ir AC “Bobs”, bet Eiropā plosās ciklons “Deisijs”…

  28. lightning Says:

    Līvānos burvīgs laiks – naktī bija ap -17…-18, rīta pusē -15, šobrīd -13. Visu laiku skaidrs (jau kopš vakarvakara), šobrīd spoža saule – īsta ziema! 🙂 Vienīgi vējš brīžiem tāds jestrāks uzpūš, bet tas sīkums! Cepuri nost Bobam! 😀

    • raitis_sametis/Zantē Says:

      Pie manis ir 3-5m/s ZA vējš, kas gan puteni nerada, tikai “jumta sniegvilksni”, kā es to saucu. Citiem vārdiem, vējš pūš zemē no jumta sniegu, tāds “putenis” ir pie zemākiem vēja ātrumiem, kā tad – ja sāk sniegu vilkt pa lauku virsu. Tad vējam jābūt vismaz ar 6m/s. Pie krītoša sniega – no 4m/s.

      • lightning Says:

        Man pievakarē tas vējš ņēmās spēkā, brīžiem varēja būt tuvu 10 m/s, jo koda kaulos nopietni, kad busu gaidīju. Sniega gan ne miņas, debesis skaidras! 🙂

  29. gubumakonis Says:

    Riga,Zolitude visi dienu ideali skaidrs laiks,neviena makoniša,saule un mazliet vejš,temp. ap -12,nakti man isti nezinamu iemeslu deļ sals mazinajas,kaut skaidrs laiks bija un vejš ne no liča puses-ja nakts sakuma -15,Lidosta pat -19,tad velak ta ap -13 grozijas. Bet tik un ta ista ziema ara,par ko man prieks 🙂

    • raitis_sametis/Zantē Says:

      “No manis” (tāpat kā vakar) redzama fatālā ciklona “Deisija” Z mala ar augsto ci un zemāko ac+as mākoņainību, tā sākas apmēram uz Latvijas D robežas.

      • lightning Says:

        Es arī šo ciklona malu joprojām redzēju, nedaudz tuvāk tā bija pavirzījusies uz pēcpusdienu, bet līdz Līvāniem vēl nebija atnākusi. Varētu būt, ka tuvu ap Latvijas D robežu grozās.

  30. gubumakonis Says:

    http://weatherfoto.wordpress.com/
    Mana šodienas meteodiena :)Brauciens pie jūras,velak bus galerija 🙂

  31. liepājas veeji Says:

    Liepāja visu dienu saulīte staigā pa debess jumu ar zobiņiem, pašareizs ārā ap – 9 gradiem, vējš no ZA pa vejam varetu būt vēl aukstāk ap kadiem -13C, no D puses nāk virsū mākoņu zona. Jauka ziemas diena ;D

  32. raitis_sametis/Zantē Says:

    Mediji ziņo- janvāra 2010.pirmā dekāde no “vidusmēra normas” g. temperatūras ziņā bijusi aukstāka par 4 grādiem.*** Sniegs ir pat Floridā- kas ASV dienvidos…

  33. raitis_sametis/Zantē Says:

    Pēc radara spriežot- tuvākā nokrišņu zona: ap Lietuvas vidieni…

  34. lightning Says:

    Lai arī turpina būt skaidrs, daudz ko aukstāks vairs nepaliek, jau pāris stundas turas ap -14 pie loga (lejā gan visi -15…-16 varētu būt, bet efektīvā t vēja dēļ tuvu visiem -20). Redzēs, kas būs vēlāk, bet šaubos, vai daudz vēsāks paliks. Latvijas-Lietuvas robeža šobrīd aptuveni arī AC/ciklona ietekmes robeža.
    Par Bastardi – šodien TV ziņās teica, ka pēc viņa prognozēm varētu būt silta (karsta?!) vasara! 🙂
    Bet pašlaik sniegs un aukstums pat Meksiku sasniedzis, tur nosaluši 7 cilvēki…

  35. Maija Says:

    Jaunpiebalgā, pie mājas novietotie termometri pašlaik rāda -20 gr.Uz saules lēktu būs vairāk.Daba joprojām pasakaina,bet no aukstumiem gan atrasts…

  36. Krāce Says:

    Abrenes apriņķī ”nothing special” – 18, var saprast, ka šis nav ”sibīrijas aukstums”, bet Ziemeļeiropas anticiklons. Normāls janvāra rīts, tiesa, pēdējās ziemās no tādiem jau esam atradinājušies.

  37. Kika/Salacgrivā/ Says:

    Salacgrivaa ap 8 ritaa temperatura aiz loga -13 ,neliels vejinsh. debesis skaidras. driz sauliite saaks raaiities.

  38. raitis_sametis/Zantē Says:

    Labrīt- aizvakar/vakar bija orkāna “Ervīns” – > 5. gadadiena!

  39. raitis_sametis/Zantē Says:

    “Pie manis” – “konstantā mākoņainība D pusē pie horizonta, -10 grādi visu nakti, ZA vējš 1-2m/s.

  40. Juris A. Says:

    Labrīt meteomīļi !!! Vispirms, kam manis atkalparādīšanās izsauc alerģiju, datora klaviatūrai ir podziņa “sleep”, vismaz pa visam nebūs jāizslēdz kompis. Kā jau solīju, vakar atgriezos no sniega testēšanas Austrijas Alpos Bādgašteinā. Tā nu iznāca, ka praktiski dēls ar visu ģimeni sniegu testēja Itālijas Alpos mūsu mīļajā latviešu ciematā Livigno nedēļu pirms mūsu brauciena – secinājums – sniegs “līdz ausīm” un vairāk! (Livigno tiek pieskaitīts Vidus vai Dienvidalpiem, tieši pie Šveices robežas). Ziemeļalpi, vismaz Zalcburgas zemju rajonā – gandrīz pliki, ja nebūtu trasēs sapūsts sniegs, nebūtu iespējams slēpot! Atceļā varēja redzēt, ka Gašteinas ielejā, cauri plānajam sniedziņam spīd zaļās Alpu pļavas, neganās tikai “Milkas”. Sestdienas vakarpusē, jau pie Čehu robežām, mūs noķēra Deizijas fronšu priekšējā, siltā daļa – sāka līt visīstākais, vistrakākais ledus lietus, ar ļoti stiprām vēja brāzmām, pilnīgi triecieniem! Temperatūra +2C. Labi, ka mēs bijām kārtīgā autobusā (“Neoplāns” – trīs asis, 6 riteņi, kas gāja pa visiem apledojumiem kā tanks!) Apbrīnoju šoferu meistarību, kas vadīja autobusu bez mazākās saslīdēšanas pa līkumainajiem Čehijas ceļiem. Mūs apdzina tikai kādi 2 džipi, mēs gājām garām praktiski visiem vieglajiem. Autobuss bija pārvērties īstā bruņumašīnā, jo visi logi, izņemot šoferu logus, bija pārklāti ar vairākus cm biezu ledus kārtu. Pamazām, jau Polijā šāka piesalt -2C, sāka viegli snigt, vējš sāka norimt un no rīta jau sāka spīdēt saulīte, bijām izrāvušies no Deizijas apskāvieniem. Tālāk, Lietuvā un Latvijā mūs jau sagaidīja īsta, skaista ziema, Latvijā ar smuku sniegu. Jāatzīmē, ka autobusa logi tā īsti pat neatkusa līdz Rīgai. Mājās, Baltezera NOst krastā pašlaik -13.2 C, viegls NOst vējiņš, saulīte. Ja kāds uzskata, ka cenšos lielīties, tam atbildu, ka iztiekam ar savām senioru pensijām un kā teca mans draugs, arī slēpotājs – mums nav klavieru, kas nīkst istabas kaktā, bet toties visiem ģimenes locekļiem, pat mazbērnam, ir slēpes !

  41. gubumakonis Says:

    http://jurmalaphoto.wordpress.com/ziema-2010pastaiga-pie-juras/
    Galerija no Jurmalas pastaigas vakardien,jasaka,ka licis ir aizsalis kadus 30-50 metri no krasta….
    Riga,Zolitude ari šodien skaists ziemas laiks,joprojam skaidrs un saulains,nakti bija -13-15,tagad -12 gradi.

  42. Juris A. Says:

    Apskatījos C un A kartes. Deizija aiziet uz Melno jūru pie turkiem, Ost virzienā, nenākdama uz mūsu pusi. Paskatījos Bādgašteinas meteo ziņas, tur no sniega nekas nav ticis! Ka tik Deizija no Melnās jūras nepagriežas uz N un nepārvēšas par mūsu tā saukto ziemas ciklonu, kurš nākot no Seed, atnes mums lielu sniegu.

  43. Maija Says:

    Paldies ,Juri par interesanto rakstu!Interesanti uzzināt,kādi laika apstākļi ir citās zemēs.Kāda situācija bija Polijā?Kādi ceļi?Mani piederīgie šovakar dodas uz Varšavu.Nebija iespējams viņus atrunāt…

  44. orkaans Says:

    Šodien no rīta biju Daugavgrīvā, ļoti skaisti tur izskatās, viss sasalis! 🙂
    Bildes šoreiz saliku fotoblogā… 😉

    http://www.fotoblog.lv/rep/18422/?cid=10592

  45. lightning Says:

    Aizvadītajā naktī minimālā t Līvānos bijusi ap -15…-17, bet šonakt varētu būt aukstāks – spriežot pēc prognozēm, arī visi -20 var nokrist. Dienā grādu nav daudz, ap -11…-13, taču pūš ass, dzeldīgs vējš (A-ZA puses), cilvēki pa ielām iet ievīstījušies dažādās drēbēs. Uz nakti gan stipru vēju neziņo. Debesis skaidras, visu dienu spoža saule, vienkārši skaista ziemas diena! 🙂

  46. raitis_sametis/Zantē Says:

    Meteo.lv prognozē sniega nokrišņus visā valstī – trešdien, 13.1.10. (laikam prognozes laicīgi neatjaunojas – nez kā tas saskan ar “valdošo viedokli” par ilgo anticiklonu…?).

    • maikls Says:

      Arī modeļi prognozē nebūtiskus nokrišņus no anticiklona zemajiem mākoņiem. Tuvākajās diennaktīs būsim anticiklona centrālajā daļā, tur gaidāms pārsvarā apmācies laiks, kas atkal var skaidroties, iespējami sīki nokrišņi, migla, sarma, pūtīs lēni vēji vai valdīs bezvējš.

      Un meteo.lv šodien raksta: “Anticiklons, kas ir izveidojies virs Skandināvijas, pakāpeniski pieņemsies spēkā un tuvākās nedēļas laikā noteiks laika apstākļus Latvijā. Līdz ar to nokrišņi šajā periodā praktiski nav gaidāmi.”

  47. Juris A. Says:

    Maija, nav ko uztraukties! Paskatījos man pieejamajā Windguru – Pro Click Map, kur var dabūt izsmeļošas laika ziņas (kā nu GFS dod) jebkurā koordinātē uz kartes, paskatījos: Suvalki, neliels sniedziņš laikā no 7h līdz 10h no rīta, temp. vidēji -4C līdz -5C, vājš NOst vējiņš. Varšava: vājš sniedziņš līdz 7h no rīta, temp. -3C, vājš NOst vējiņš. Deizija, kā jau to pats pieredzēju, tik tālu uz NOst neķēra, bet no Vācijas Nord daļas pa taisno aizgāja uz Melno jūru slīpi uz leju, Poliju vairs tā īsti neķerot. Polijā ar katru gadu ceļi uzlabojas.

  48. Juris A. Says:

    Vēl, Maija, paskatījos http://www.meteo.lt kurā vari ieiet pati.Tur jānospiež Lietuva un Krituliai (nokrišņi) kur pa stundām varēsi redzēt, kā sniegs no Polijas austrumiem atkāpjas.

  49. Juris A. Says:

    Maija, atvaino, tā būs gara meklēšana – precīzāk var nokļūt caur http://www.meteo.lt/skaitmenine_prog_apr.php

  50. maikls Says:

    Mazajā Igaunijā gaisa temperatūra šovakar plkst. 18 bija -7..-24 grādu robežās (turklāt nepieskaitot Roņu salu, kur tikai -3 grādi).

  51. Maija Says:

    Liels paldies,Juri!Nu varēšu naktī mierīgi gulēt!Pašlaik pie mums jau -18 gr.Rīt no rīta būs riktīgs aukstumiņš!

  52. raitis_sametis/Zantē Says:

    “Pie manis” gan g. temp uzkāpa par 2 grādiem un ir -8 grādi, turklāt jūtami sāk apmākties ar zemajiem st mākoņiem / izbēgšu no augstuma…

  53. raitis_sametis/Zantē Says:

    http://www.lvceli.lv/cms/visas.asp

    Pēc šiem datiem – arīdzan patreiz ir visai jestri gaisa temperatūras kontrasti: diapazonā no -7 līdz -20 jau tagad…

  54. Maija Says:

    Jaunpiebalgā, patlaban pie mājas, termometri rāda -26 gr.Gribās cerēt,ka šis aukstums drīzumā atkāpsies?

    • maikls Says:

      Jau nākamā nakts mākoņu dēļ gaidāma krietni siltāka. Nu vismaz modeļi prognozē, ka, sākot no ziemeļiem, debesis apmāksies, un arī izskatās, ka tā būs. Nakts sākumā valsts dienvidos vēl varētu būt skaidrs, kur tad vietām īslaicīgi var būt aukstāks par -20 grādiem.

  55. Saulcerite Says:

    Bet pie Rigas lidostas gan sorit siltaks -20,4.

  56. Sedna Says:

    Netālu no Baldones -24 grādi, tas pie mums šīs ziemas rekords. Burvīgs apsarmojis rīts:)

  57. raitis_sametis/Zantē Says:

    Labrīt, pie “manis” šorīt- 14, uhhh, bez vēja- un sals tamdēļ ir ciešams…


Komentēt