Laika prognoze tuvākajām dienām

Laika apstākļus Latvijā šobrīd nosaka augsta spiediena apgabals. Tas atrodas tieši virs Latvijas, tāpēc valda  lēni vēji un brīžiem bezvējš, kas apvienojumā ar augsto gaisa mitrumu veicina miglas rašanos. Trešdienas priekšpusdienā migla ir galvenokārt Latvijas austrumu daļā. Maksimālā gaisa temperatūra šopēcpusdien būs no +9 grādiem vietām austrumu rajonos līdz +15 grādiem rietumu un centrālajos rajonos.

Laikā no trešdienas vakara līdz ceturtdienas pusdienlaikam atkal daudzviet Latvijā gaidāma migla, vietām redzamība pasliktināsies līdz 100 un mazāk metriem. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma +3..-3 grādu robežās, tātad nakts uz ceturtdienu, visticamāk, kļūs par līdz šim aukstāko nakti šajā rudenī.

Ceturtdienas pēcpusdienā gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz aptuveni 13-14 grādiem, tomēr dažās vietās migla un zemie mākoņi varētu ilgstoši neizklīst un tad tur, protams, būs vēsāks. Vakarā ziemeļrietumu rajonos gaidāms neliels lietus.

Naktī uz piektdienu, sākot no ziemeļrietumu rajoniem, Latviju šķērsos neliela zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte, atnesot nelielu lietu. Migla iespējama tikai dažviet. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma no +2 grādiem austrumu rajonos (nakts sākumā) līdz +10 grādiem jūras piekrastē. Iegriezīsies neliels DR, R vējš.

Piektdien Latvijai no dienvidiem pietuvosies plašs anticiklons, kas būs aptvēris visu Eiropu, izņemot ziemeļus. Brīžiem spīdēs saule, tomēr vismaz vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs mērens R vējš, un gaiss sasils līdz +11..+13 grādiem.

Sestdien un svētdien Latvija atradīsies starp anticiklonu uz dienvidiem un ciklonu ar centru tuvu Skandināvijas ziemeļiem. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs DR, R vējš. Brīžiem iespējams neliels lietus. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma ap +7..+11 grādiem, maksimālā – ap +11..+14 grādiem. Turpmākajās dienās, iespējams, vairāk būs jūtama ciklonu ietekme, tātad iespējams vairāk nokrišņu – pagaidām tikai lietus.

Komentēt