Šonedēļ bieži līs, gaidāms stiprs vējš

Šodien Latvija atrodas ciklona dienvidu malā, ar mērenu DR, R vēju ieplūst salīdzinoši vēsas gaisa masas no rietumiem, daudzviet īslaicīgi līst, vietām vērojamas stiprākas lietusgāzes. Naktī uz otrdienu vietām gaidāms īslaicīgs lietus, iespējama migla; gaiss atdzisīs līdz +2..+8 grādiem.

Otrdien pie Norvēģijas dienvidiem pastiprināsies jauns ciklons, kas vairākas dienas noteiks laika apstākļus Latvijā. Paredzams, ka naktī uz ceturtdienu šī ciklona centrs pietuvosies Kurzemei, līdz ar to naktī uz ceturtdienu un ceturtdien var gaidīt stiprāko vēju. Pašreizējās prognozes liecina, ka nedēļas nogalē Latvija atradīsies starp cikloniem un anticikloniem un  tad var gaidīt mierīgāku laiku.

Otrdien vietām īslaicīgi līs, vairāk nokrišņu iespējams Kurzemē. Pūtīs neliels, Kurzemē mērens DR, D vējš; gaiss sasils līdz +10..+15 grādiem. Arī naktī uz trešdienu Kurzemē iespējamas lietusgāzes, trešdien lietus gaidāms valsts lielākajā daļā. Pūtīs mēreni stiprs D, DA vējš. Gaisa temperatūra naktī ap +5..+8, dienā +8..+12 grādiem.

Nu un tad ceturtdien ciklona darbība varētu būt jūtama visvairāk, bet vēl jāskatās, kā tieši pārvietosies ciklona centrs un cik stiprs tas būs. GFS šobrīd prognozē, ka ceturtdienas rītā jūras piekrastē gaidāma vētra ar D, DR vēja ātrumu brāzmās līdz kādiem 25 m/s. Vēl varu piebilst, ka šajās dienās pastāv neliela negaisa iespējamība, galvenokārt jūras piekrastē.

18 komentāri to “Šonedēļ bieži līs, gaidāms stiprs vējš”

  1. bize Says:

    pilns spektrs,brr

  2. Līmeņrādis Says:

    ļoti labi. varēs pārbaudīt satelītšķīvi.

  3. Anonīms Says:

    Vakar Jelgavā dienas 2.pusē 2x pamatīgi nogāza stipras, īslaicīgas lietusgāzes. Pēc tam par 3 grādiem gaisa temperatūra samazinājās (no +15 uz +12).

  4. Gubumakonis Says:

    Labi 🙂 Sonedelj bus interesanti laikapstakli,rudens tomer 🙂 Verosim 🙂 Bet Riga sodien apmacies,diena briziem list,t +8,5.

  5. Anonīms Says:

    ESTOFEX http://www.estofex.org/ šodien Kurzemes dienvidus un daļu no Zemgales rietumiem ir iekļāvis pērkona negaisu joslā.

  6. raitis_sametis Says:

    http://foto.inbox.lv/maksaaju/makonji290908

    Ciklonāli lietus mākoņi 28.-29.9.2008. Zante

  7. Maija Says:

    Nu tad beidzot Gubumākonim un Lietusvīram būs prieki!Tomēr kaut kāda pārmaiņa dabā!Man gan žēl saulītes…

  8. raitis_sametis Says:

    http://klab.lv/users/meteo_lv/15086.html

    Tikmēr Taivāna riktīgi pa biksēm dabūjusi no taifūna “Jangmi” (skaista roze- no korejiešu valodas!!!), Taivānā vietām nolijis lietus 1400mm kārtā. patreiz taifūns ir ar 4-tās kategorijas spēku un prognozē, ka nedaudz ķīnas A piekrasti aizsniegs…

  9. raitis_sametis Says:

    http://klab.lv/users/meteo_lv/12452.html

    Bet šeit- apkopoju ziņas par visādiem dabas ekstrēmiem, tiesa- tie visi tālu no mums. BET: nupatās ziņots, radusies “Laura” – subtropiska vētra, kas patreiz vēl atrodas Atlantijas okeāna vidienē. Bet pēc dienām piecām tā tiek prognozēta-> ka nonāks Lielbritānijas ziemeļos. Kas no tās tālāk veidosies, hmmm???? Cerams, ka ne “Ervīns”, kas pie mums plosījās 2005. gada 9. janvārī…

  10. Gubumakonis Says:

    Bet saulite jau nekur nau pazudusi, Maija 🙂 gan vakar,gan sodien pecpusdienas vismaz briziem smuki spideja 🙂 Ja,tadi laikapstakli man patiik,mainigi un nepastavigi,kad gan lietus,gan saule,gan vel kas interesants :)Pecpuzdien Riga skaidrojas bet Z puse noveroju tumsus ka negaisa makonus,tur bija redzama lietusgaze un varaviksne 🙂 kopuma sodien vesi,t+11.

  11. Anonīms Says:

    Arī tagad ir skaista laika periods iestājies.
    Latvijas rudenim agrāk ciklonu laikā bija raksturīgs apmācies, lietains laiks, (nelieli, ilgtoši nokrišņi),”pelēks laiks” – tagad tas vairāk raksturīgi novembrī un ziemas mēnešos. Taču šo laiku, kad debsīs redzami konvektīvie mākoņi un lokālas lietusgāzes, nemaz nevar un nav pareizi nosaukt par “pelēku laiku”. Parasti “pelēkais laiks” iestājas dominējot slāņu un slāņu-lietus mākoņiem – kā jau minēju, pēdējos gados tas notiek pārsvarā ziemas mēnešos.

  12. snake Says:

    Liepājā tikko nolija diezgan pamatīgi lietus

  13. Maija Says:

    Toties Piebalgas pusē ir tīri jauka diena,bez lietus.Pavēss ir,tikai 10 gr.,toties-saulīte!Rudens visu mūžu ir mans mīļākais gadalaiks.Pareizi,skaito var saskatīt jebkurā gadalaikā!Arī rudenī,kad mēs sakām-pelēkais laiks.

  14. snake Says:

    Liepājā līst diezgan stipri jau kādas 1,5 stundas 🙂

  15. Qued Says:

    Ķegumā šodien brīnišķīgs laiks. Lēns mainīga virziena vējš, auksts arī nav. Saulains.

  16. Gubumakonis Says:

    Riga sodien ari bija jauka rudens diena,briziem saule,pievakare vairakas reizes uzlija islaicigs lietus,vienreiz stipri 🙂 t sodien +10+12 bija.Piekritu,zelta rudens ir loti skaists laiks,bet tas pelecigums un garlaiciba saksies velak,novembra beigas un ziemaa,ja ari sogad nebus sniega 😦

  17. snake Says:

    Liepājā atkal gāž 😉

  18. Anonīms Says:

    Rīt lielu dienas daļu daudzviet varētu būt “pelēks laiks”, tātad apācies ar nelielu lietu, gaisa temperatūra pamatā pakāpsies tikai līdz +10…+12 grādiem.
    Savukārt naktī uz ceturtdienu visā Kurzemē un Zemgalē pastāv pērkona negaisa iespējamība. Katrā ziņā šai reģionā vietām gaidāmas stipras lietusgāzes (vairāk gan iespējams Kurzemes piekrastē – tuvāk siltajai jūrai).
    Pie tam naktī uz ceturtdienu gaisa temperatūra vietām paaugstināsies, tātad būs pat siltāks nekā rīt (trešdien) dienā, vai arī īpaši nemainīsies.


Komentēt