Plūdi Jēkabpilī

Sestdienas vakarā Jēkabpilī ļoti stipri lija, zemāk redzamas bildes, kas fotografētas no dzīvokļa, pēdējā bildē redzamas durvis un kājslauķis – pietrūkst pavisam maz, lai ūdens sāktu tecēt mājas kāpņu telpā. Šīs ir lielākās lietavas, ko jebkad esmu pieredzējis; māju no visām pusēm ieskauj ūdens, vietām pat līdz ceļgaliem. Stipro lietu atnesa negaiss.

25. augustā plkst. 20:00
Pievienoju īsu video, ko uzņēmu 23. augusta vakarā.

11 komentāri to “Plūdi Jēkabpilī”

  1. Maija Says:

    Jā,pie Jums gan ir lijis vareni!Maikl,vai nav kaut kādas prognozes septembra pirmajām dienām?Nav nekādu iespēju novilkt sīpolus.Mums to ir daudz,tad nu vajadzētu vismaz vienu saulainu dienu,sākot no 1.sept.Paldies,ja atbilēsit!

  2. maikls Says:

    Nu vēl ir par agru prognozēt, kāds laiks būs septembra sākumā. GFS patlaban prognozē, ka 30. augustā būs labs laiks, bet vēl par agru prognozēt kaut ko konkrētu.

  3. Lietusvīrs Says:

    Iespaidīgi.
    Vai kādam nav info cik milimetru nolija?
    Vai kāds manīja krusu arī? Mākoņu izauga ātri un to augšas bija loti augstu, tādēļ vietās kur gais straiji cēlās augšā varēja būt krusa.

  4. Lietusvīrs Says:

    Līdzīgs skats bija Rīgā, kad nolija 50 mm. Cik ilgi lija?

  5. Gubumakonis Says:

    VARena liEtusgaze:) KAut ko lidzigu Riga piedzivoja ja nemaldos aizpagajusvasar,pie tam togad 2 vai 3 reizes,kad loti stipra lietusgaze ilga apm 2stundas,toreiz Kr. Barona iela un Benjamina nama pagalms ,skiersielinas sakuma bija ka upes,velak zem udens(tobrid tur atrados) vispar Riga ir ielu posmi,kas parplust pec katras stipras lietusgazes. Sodien pie mums apmacies,lija 6stundas no vietas,briziem diezgan stipri,bet nekas ekstrems:) interesanti,cik mm nolija Jekabpili?

  6. Simply Says:

    Jā, šis bija spēks. Es pagalmā ar lietussargu staigāju lietus laikā un jutos kā iekāpis Daugavā. Bet tas lietus ūdens bija riktīgi silts.

  7. maikls Says:

    Krusas vismaz Jēkabpils centrā nebija. Grūti pateikt, cik ilgi lija, – no sākuma tā mēreni, tad sāka intensīvāk zibeņot un ļoti stipri līt, nu stundu vismaz stipri lija…pēc savu komentāru un tālruņa zvana laika izsecināju, ka stipri lija no aptuveni 19:10 līdz 20:30. Gāza tā, ka viss dunēja. Pēc lietus beigām lielie ūdeņi diezgan ātri noskrēja, sasūcās zemē.

  8. maikls Says:

    http://www.diena.lv/lat/politics/regions/jekabpili-lietusgazu-del-stipri-appludusas-ielas

    Zīlānos tātad bijuši 32 milimetri nokrišņu, Zīlāni atrodas kādus 5 kilometrus uz A, ZA no Jēkabpils centra. Plūdi radās tieši lietus intensitātes dēļ, kopējais nokrišņu daudzums nav ārkārtīgi liels.

  9. stratus Says:

    Es atkal neatceros stiprāku lietusgāzi Jelgavā par 2007.gada augusta naktī piedzīvoto, kad arī intensīvi zibeņoja + vēja brāzmas līdz 21 m/s.

  10. maikls Says:

    Kaimiņš vēl šodien no pagraba ar spaiņiem nes ārā ūdeni.

  11. raitis_sametis Says:

    šis ir tikai tests, kam nevajag pievērst uzmanību


Komentēt