Kļūs siltāks, taču bez lietus šonedēļ neiztikt

1. septembrī laika apstākļus Eiropas lielākajā daļā, tajā skaitā Latvijā, nosaka plašs augsta spiediena apgabals, savukārt pie Lielbritānijas ziemeļiem atrodas ciklona centrs, spēcīgs ciklons atrodas arī Krievijas ziemeļos. Tuvākajās diennaktīs abi cikloni dosies Skandināvijas virzienā un apvienosies kopīgā sistēmā, kas ietekmēs laiku arī Latvijā, atnesot DR vēju un nelielu lietu, savukārt stiprākus nokrišņus mums varētu atnest viens vai divi nelieli cikloni, kas tuvosies no dienvidrietumiem.

Naktī uz otrdienu Latviju šķērsos neliela siltā fronte, otrdien – vāji izteikta aukstā fronte. Šur tur nedaudz uzlīs (it īpaši valsts ziemeļu daļā). Pūtīs neliels D, dienā arī R vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +5..+9 grādiem, dienā sasils līdz +17..+19 grādiem valsts ziemeļos un rietumos un līdz +20..+22 grādiem centrālajos un dienvidu rajonos.

Trešdien un naktī uz ceturtdienu Latviju sasniegs jaunas frontes, atnesot lietu. Pūtīs mēreni stiprs DR vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu gaidāma ap +10..+13 grādiem, dienā gaiss sasils līdz +18..+23 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē, kā jau minēju, Latviju varētu sasniegt viens vai divi pavisam nelieli cikloni no dienvidrietumiem – ja tā notiks, iespējams stiprāks lietus. Pastāv arī iespēja, ka nedēļas beigās Latvija nonāks liela ciklona siltajā sektorā.

2. septembrī plkst. 10:00
Šodien mākoņi kavēs gaisa temperatūras paaugstināšanos, bet trešdien, saskaņā ar dažu modeļu prognozēm, saule gaisu sasildīs līdz +21..+23, dienvidu rajonos līdz pat +25 grādiem, tomēr dienas gaitā vietām iespējams īslaicīgs lietus, varbūt pat pērkona negaiss, un pūtīs mēreni stiprs D, DR vējš. Aukstā fronte ar diezgan stipru lietu Latviju šķērsos naktī uz ceturtdienu un ceturtdien; ceturtdien pirms frontes ierašanās Latgalē gaiss var paspēt sasilt līdz +26 grādiem, bet citviet zem lietus mākoņiem gaisa temperatūra gaidāma pat 10-12 grādus zemāka.

7 komentāri to “Kļūs siltāks, taču bez lietus šonedēļ neiztikt”

  1. raitis_sametis Says:

    atkal viena slapja nedēļa/ droši būs ziņas vēlāk rudenī – par ražas nenovākšanu rudenī.

  2. Maija Says:

    Tieši tā,Raiti!Tas lietus jau piegriezies!Šodien fantastiska diena,tad nu ķeram ko varam,bet,pa vienu dieniņu jau neko lielu sagrābt nevar.Šorīt bija riktīgs sals,pat ūdens spainī bija uzsalis.Bet tā salna gājusi joslām,kas nosalis,kas nē.Diezin kur bija visaukstākais?

  3. Gubumakonis Says:

    Sodien Riga ir apmacies ar tendenci uz skaidrosanos,ir ieverojami siltak,ka brivdienas,T+17 veja nau un izskatas,ka lietus tuvakas stundas nau gaidams. Kops svetdienas priekspusdienas nekadu ieverojamu nokrisnu nebija ari. Pirmais septembris ari bija saulains un dienas viduu diezgan silts. REdzesim,kas bus riit 🙂

  4. maikls Says:

    Jēkabpilī ir tāds diezgan sutīgs laiks, un gaiss pilns ar sīkiem kukaiņiem. 😀

  5. cumulus Says:

    Teikā arī bija sutīgs, bet nolija neliels lietus un sutoņa pazuda. Tagad atkal kļūst sutīgs un gaisa temperatūra šobrīd ir +18,6 grādi un mitrums – 76%.
    Maksimālā temperatūra bija +20,4, bet minimālā – +9,7 grādi.Šodien bija vērojami izteikti altocumulus castellanus, kas diezgan bieži norāda par negaisa veidošanos. Tad jau redzēsim vai būs negaiss…..

  6. Gubumakonis Says:

    Dienasvidu tiesam bija sutigi ta ka vasara,pecpusdien naca tumsi makoni un izskatijas ka velk uz kartigu negaisu,bet neka,viss beidzas ar nelielu smalku lietutinu 😦 Ari tagad vakara pari Rigai pargaja pamatigi gubumakoni,kas vel intensivi veidojas un loti iespejams talak virzoties kaut kur atnesis ari kartigu lietu.Izskatas,ka vasara uz bridi atgriezas 🙂

  7. maikls Says:

    ESTOFEX negaisu prognozē trešdienai Latviju iekļāvis 1. riska zonā, http://www.estofex.org/


Komentēt